Login  |  Nog geen account?
Onze Edelmetalen

Het verhaal van
onze Edelmetalen

Wit, geel of roze goud of platina: de keuze hangt samen met jouw eigen smaak. In de collecties van Ma Vie en Rose komen deze edelmetalen elk op unieke wijze tot hun recht.

 

 

18 karaat goud

In natuurlijke staat heeft goud een schitterend gele kleur en is het 24 karaat. Maar omdat het zo zacht is, wordt het geallieerd met andere metalen zodat het sterker wordt. Afhankelijk van het metaal waarmee dit gebeurt, krijgt goud zijn kleur. Geel goud bestaat voor 75% uit goud, 12,5% uit zilver en 12,5% uit koper. Wit goud bevat dan weer 75% goud, geallieerd met zilver en meestal palladium. Met een laagje rhodium krijgt het een bijzonder mooie witte toon, wat erg mooi past bij diamant. Goud krijgt een waarde van 18 karaat als het voor 75% uit puur goud bestaat.

Platina

Platina heeft in natuurlijke staat een intens zilverwitte kleur. Het is een uniek edelmetaal dat makkelijk vervormbaar en elastisch is. En het heeft ook een uitzonderlijke dichtheid en gewicht. Platina is bestand tegen oxydatie en corrosie, wat het bijzonder goed bestand maakt tegen de tijd. Het wordt voor 5% geallieerd met palladium en blijft zo zijn natuurlijke schittering behouden.

 

Onze Diamanten